Стартовало будівництво 32-кілометрової автомагістралі D4 до Пісека, вона буде відкрита у 2024 році.

Стартовало будівництво 32-кілометрової автомагістралі D4 до Пісека, вона буде відкрита у 2024 році.

  Французький консорціум Via Salis (раніше DIVia), підтриманий концесіями VINCI, магістралями VINCI та Meridiam, розпочав будівництво 32 кілометрів чеської автомагістралі D4 від Пршибрам до Пісека та реконструкцію існуючих 16 кілометрів суміжних ділянок. Згідно з контрактом, будівництво буде завершено в грудні 2024 року, а консорціум буде експлуатувати автостраду протягом наступних 25 років.

  Починаючи з 2025 року, консорціум Via Salis буде експлуатувати та підтримувати в ідеальному стані загалом 48 кілометрів автостради D4 та прилеглої до неї ділянки I/20. Новозбудовані ділянки автомагістралі будуть у власності держави, але під час їх будівництва держава не братиме участі у фінансуванні. На відміну від традиційної моделі державних закупівель, держава купує не лише будівництво, а й послугу у вигляді експлуатації та якісного обслуговування. Загальна кінцева ціна становить 17,8 мільярда крон чистої вартості.

  Чехія почне платити за автостраду лише після того, як вона буде введена в експлуатацію, а через 25 років держава повністю перейде до управління нею в стані, який можна охарактеризувати як нову автомагістраль. З точки зору користувачів, автострада буде платною так само, як і інші дороги Чехії. Дохід від цих зборів буде доходом Державного фонду транспортної інфраструктури і жодним чином не буде пов’язаний з виплатою концесіонеру, яка виплачується виключно на основі принципу відповідності якості послуг. Концесіонер – Via Salis, спільне підприємство автомобільних доріг VINCI та Meridiam, відповідає за безперебійне будівництво та подальшу експлуатацію автостради, а також підрядником будівельних робіт для Eurovia CS, дочірньої компанії групи VINCI.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *